autorijschool dunnewold header

Medische goedkeuring

Een zogenaamde medische goedkeuring is een verklaring van een gezonde fysieke en mentale gezondheid bij aanvang van een rijopleiding.

Sinds 1 november 2017 is de leerling zelf verantwoordelijk voor de juiste invulling van een Gezondheidsverklaring, voorheen genaamd 'de eigen verklaring'. Deze verklaring dient men zelf via de website van het CBR in te vullen. Voorheen kon de rijschool dit verzorgen bij het aanvragen van een praktijkexamen.

Deze verklaring is 1 jaar geldig. Bij de aanvang van de rijlessen is het belangrijk dat de rijschool op de hoogte is van eventuele medische gesteldheid van de leerling, zodat tijdig maatregelen kunnen worden getroffen. Indien men 1 of meerdere vragen van de Gezondheidsverklaring met 'ja' heeft beantwoord, dient men bij het CBR het medisch traject te doorlopen. De aanvraag voor een praktijkexamen kan dan langer gaan duren.

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar de kans bestaat dat iemand vanwege zijn/haar medisch dossier niet in staat is om het rijbewijs te halen.

Wij werken met leskaarten,
zodat je altijd weet
waar je staat in de opleiding!